Grigliata di pesce con salsa di menta

Grigliata di pesce con salsa di menta
Foto: TV4
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Grigliata di pesce con salsa di menta

14 ingredienser

Grillad fisk med mynta sås.

Ingredienser

portioner
  • 1 Valfri fisk
  • 4 calamares
  • 3 krm salt
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 dl färsk mynta, hackad

Myntasås:

  • 1 msk färsk mynta
  • 4 msk olja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 krm peperoncini
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 citron, pressad
  • 4 kvistar färsk persilja
  • 4 svarta oliver

Gör så här

  1. Fyll den hela rensade fisken med färsk mynta, salt och lite olja.
  2. Gnid sedan in hela fisken med salt och lite olja.
  3. Lägg fisken hel på grillen. Den ska grillas i tjugo minuter. Vänd fisken efter halva tiden. Calamarin kan snittas lätt på ena sidan för att öppna upp den så att den genomsteks bättre.
  4. Häll lite olja över calamarin, gnid in oljan och lägg calamarin på grillen. Vänd calamarin efter två minuter. Den är klar när den är helvit.
  5. Häll upp oljan i en skål. Finhacka vitlök och mynta. Hacka även persilja, men denna ska vara lite mer grovhackad. Häll ner allt i oljan.
  6. Krydda med salt, peppar och peperoncino.
  7. Dela citronen och pressa ur saften ner i såsen.
  8. Ha i fyra urkärnade oliver och blanda såsen ordentligt.