Carciofini fritte - friterad kronärtskocka

Carciofini fritte - friterad kronärtskocka
Foto: Jonas Hallqvist

Kronärtskockorna har en speciell plats i mitt och napolitanarnas hjärta. De här små godbitarna är en av vinnarna i en riktig antipasto.

Receptet ger ca 25 bitar.

15 maj 2009
Visa mer

Du behöver

  • 1 burk (ca 300 g) små kronärtskockshjärtan
  • 1–1 ½ dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 2 msk olivolja
  • ¼ tsk salt
  • 1 krm peppar
  • solrosolja till fritering

Gör så här

  1. Spola av kronärtskockorna med kallt vatten. Låt rinna av och torka försiktigt med hushållspapper.
  2. Blanda olivolja, salt och peppar i en skål. Dela kronärtskockorna, beroende på storlek, i halvor eller kvartar och lägg ner i skålen. Rör om försiktigt. Häll ut mjölet på en flat tallrik och vispa upp ägget i en djup tallrik.
  3. Vänd först kronärtskockorna i mjölet och sedan i det uppvispade ägget. Hetta upp rejält med solrosolja i en stekpanna, lägg ner skockorna och fritera några minuter tills de får en fin, gyllene färg runt om.
  4. Lägg de friterade kronärtskockorna på hushållspapper för att rinna av. Servera direkt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept