Carciofini fritte - friterad kronärtskocka

Carciofini fritte - friterad kronärtskocka
Foto: Jonas Hallqvist
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Carciofini fritte - friterad kronärtskocka

7 ingredienser

Kronärtskockorna har en speciell plats i mitt och napolitanarnas hjärta. De här små godbitarna är en av vinnarna i en riktig antipasto.

Receptet ger ca 25 bitar.

Ingredienser

  • 1 burk små kronärtskockshjärtan [ca 300 g]
  • 1-1,5 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 2 msk olivolja
  • 0,25 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • solrosolja, till fritering

Gör så här

  1. Spola av kronärtskockorna med kallt vatten. Låt
  2. rinna av och torka försiktigt med hushållspapper.
  3. Blanda olivolja, salt och peppar i en skål. Dela kronärtskockorna,
  4. beroende på storlek, i halvor eller
  5. kvartar och lägg ner i skålen. Rör om försiktigt.
  6. Häll ut mjölet på en flat tallrik och vispa upp ägget i
  7. en djup tallrik.
  8. Vänd först kronärtskockorna i mjölet och sedan i det
  9. uppvispade ägget. Hetta upp rejält med solrosolja i
  10. en stekpanna, lägg ner skockorna och fritera några
  11. minuter tills de får en fin, gyllene färg runt om.
  12. Lägg de friterade kronärtskockorna på hushållspapper
  13. för att rinna av. Servera direkt.