Pizzette - minipizzor

1 h 10 m
20 st
Pizzette - minipizzor
Foto: Jonas Hallqvist
1 h 10 m
20 st

Du behöver

Pizzadeg

  • 12,5 g jäst (¼ paket)
  • 1 dl vatten, 37 grader
  • 1 tsk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 2,5 dl vetemjöl

Fyllning

  • 1,5 dl passerade tomater
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk torkad oregano
  • 0,5 tsk salt
  • 1 nypa socker
  • 50 g mozzarella
  • 6 basilikablad, strimlade

Gör så här

  1. Finfördela jästen i en bunke, häll i vattnet och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt olja, salt och mjöl.
  2. Arbeta ihop till en smidig deg och låt jäsa övertäckt i ca 45 minuter.
  3. Sätt ugnen på 225°.
  4. Blanda till fyllningen ihop tomater, olja, oregano, salt och socker i en skål.
  5. Ta upp degen på en mjölad arbetsyta och arbeta den smidig. Kavla ut till en tunn rektangel (ca 40 x 30 cm) och stansa med ett glas ut ca 20 degrundlar. Skär mozzarellan i lika många bitar.
  6. Fördela en sked tomatsås i mitten på varje pizza, men lämna lite deg runt kanterna. Toppa med mozzarella och basilika.
  7. Grädda i ugnen i ca 10 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept