Arancini con pecorino - risbollar med parmesan och persilja

Arancini con pecorino - risbollar med parmesan och persilja
Foto: Jonas Hallqvist

Du behöver

  • 1 dl arborio- eller avorioris
  • ca 2.5 dl vatten
  • 1 ägg
  • 0.5 dl färskriven parmesanost
  • 0.5 dl finhackad persilja
  • 50 g pecorino0st
  • salt och peppar
  • ev. lite mjöl
  • ströbröd
  • solrosolja till fritering

Gör så här

  1. Koka riset under lock i lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Låt svalna, men skölj inte av riset för det ska behålla sin klibbighet.
  2. Häll riset i en skål och blanda i ägg, parmesanost, persilja, salt och peppar.
  3. Skär pecorinon i 6 kuber.
  4. Forma det lite klibbiga riset till 6 stora fasta bollar och gör en grop i mitten av varje boll. Tillsätt lite mjöl om degen känns för lös. Tryck ner en ostkub i varje grop och tillslut med riset så att osten hamnar i mitten.
  5. Häll ströbröd på en flat tallrik och tryck och rulla risbollarna försiktigt i det. Se till att ströbrödet fäster runt om.
  6. Värm upp rejält med solrosolja i en stekpanna och fritera risbollarna tills de blir härligt gyllenbruna och krispiga runt om. Lägg dem på ett hushållspapper för att rinna av. Servera direkt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept