Polenta alla griglia - grillad polenta

4

Du behöver

  • 1,75 dl snabbpolentagryn
  • 7,5 dl vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk olivolja + till pensling
  • 1 krm svartpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Tänd grillen.
  2. Koka upp 7 ½ dl vatten (eller motsvarande mängd enligt förpackningen) med saltet i en kastrull. Rör ner polentagrynen, lite i taget. Sänk värmen och koka sakta, under ständig omröring så lång tid som förpackningen anger. Färdigkokt polenta ska ha en konsistens som fluffig gröt.
  3. Rör ner olja och peppar i kastrullen. Smaka av med salt. Blanda noga och häll över på ett stort fat eller i en form så att polentan, när den täcker botten får en tjocklek på cirka 1 – 1 ½ cm.
  4. Ställ polentan att svalna och stelna.
  5. Skär polentan i bitar, och pensla dem med olivolja på under- och ovansidor.
  6. Pensla ett halster med olja och lägg i polentaskivorna. Grilla tills de fått en gyllenbrun yta och är genomvarma.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept