Zucchine arrostite con pinoli ed aromi freschi - Zucchini med örter och pinjenötter

Zucchine arrostite con pinoli ed aromi freschi - Zucchini med örter och pinjenötter
Foto: Jonas Hallqvist

En snabblagad rätt med ingredienser som jag älskar: vitlök, färska örtkryddor, zucchini och rostade pinjenötter. Suveränt gott till både fisk och kött. Se bara till att pannan är duktigt het när du ska bryna zucchinin.

15 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st små zucchini
  • 3 msk pinjenötter
  • 2 msk olivolja
  • 1 st skivad vitlöksklyfta
  • 3 msk finskivad salladslök
  • 0,5 st citron, färskpressad saft
  • 3 msk hackad persilja
  • 3 msk strimlad basilika
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Skölj och skär zucchinin på längden i långa, tunna skivor med hjälp av en osthyvel. Lägg skivorna på en lutande skärbräda, strö över salt och låt dem rinna av i ca 10 minuter. Torka av skivorna lite lätt med hushållspapper.
  2. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna, men rör hela tiden och passa noga så att de inte bränns vid.
  3. Hetta upp hälften av olivoljan ordentligt i en stor stekpanna och bryn zucchiniskivorna hastigt så att de får lite färg. Lägg skivorna åt sidan.
  4. Värm upp resten av olivoljan i stekpannan. Lägg i vitlök och salladslök och fräs i ca 2 minuter. Lägg i zucchinin och tillsätt citronsaft, örter, salt och peppar. Låt sjuda i ett par minuter.
  5. Strö över pinjenötterna och servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept