Verdure alla griglia

Verdure alla griglia
Foto: TV4
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Verdure alla griglia

6 ingredienser

Grillade grönsaker, aubergin, zucchini och fänkål.

Ingredienser

portioner
  • 2 aubergines
  • 2 fänkål
  • 2 zucchini
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • salt

Gör så här

  1. Tänd grillen.
  2. Skölj och ansa grönsakerna.
  3. Skiva aubergine och zucchini, på längden, i halvcentimeter tjocka skivor.
  4. Dela fänkålen och skär bort en tunn skiva av den lilla stocken i mitten.
  5. Skär fänkålen i skivor på längden så att de håller ihop.
  6. Pensla grillgallret med olja och lägg på grönsakerna.
  7. Grilla grönsakerna tills de känns mjuka men har sin spänst kvar.
  8. Lägg upp på ett stort fat, droppa över olivolja och vinäger. Strö på salt och blanda om.