Spiedo di cipolla rossa e finocchio

Spiedo di cipolla rossa e finocchio
Foto: Jonas Hallqvist
4

Du behöver

  • 2 rödlökar
  • 2 små fänkålshuvuden

Pensling

  • 3 msk olivolja
  • ½ citron, färskpressad saft
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Tänd grillen.
  2. Skala och dela lökarna i 6 klyftor vardera. Skölj och ansa fänkålen, dela dem och skär bort den lilla stocken i mitten. Ta bort den gröna blasten och skär i lika stora bitar som löken.
  3. Koka fänkål och lök tillsammans i lättsaltat vatten i 2−3 minuter. De ska ha spänst och ett rejält tuggmotstånd kvar. Låt dem rinna av och trä upp dem på grillspett, varannan fänkål och varannan lök.
  4. Blanda olivolja, citronsaft, salt och peppar. Lägg spetten på ett fat och pensla dem med blandningen.
  5. Grilla spetten på oljat grillgaller i totalt 2−3 minuter tills de börjar ta färg. Pensla några gånger, men var sparsam med olje- och citronblandningen för att undvika dropp i grillglöden.
  6. Vänd spetten en gång under grilltiden. För att undvika att grönsakerna vrider sig på spettet vid vändning – använd en stekspade.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept