Pomodori e zucchine alla brace - augberginespett

Pomodori e zucchine alla brace - augberginespett
Foto: Jonas Hallqvist
4

Du behöver

  • 2 st små zucchini
  • 16 st cocktail- eller körsbärstomater
  • 16 st basilikablad
  • 0,5 tsk salt

Marinad

  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk vatten
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Skölj zucchinin och skär i ½ cm tjocka skivor.
  2. Blanda samman ingredienserna till marinaden i en skål. Lägg ner zucchiniskivorna i skålen och rör om så att marinaden täcker.
  3. Täck över med plastfolie och marinera i kylskåp i minst 1 timme.
  4. Tänd grillen.
  5. Skär tomaterna i halvor och blanda försiktigt ner dem i marinaden tillsammans med den färdigmarinerade zucchinin.
  6. Trä på ett grillspett upp några skivor zucchini, två tomathalvor med fruktköttet vänt mot varandra och med ett basilikablad emellan.
  7. Fortsätt att varva så tills du har ett välladdat, vackert spett. Strö över lite salt. Upprepa proceduren med de resterande spetten, och spara lite av marinaden till pensling.
  8. Grilla grönsaksspetten i ca 5 minuter, vänd och grilla lika länge på andra sidan. För att undvika att grönsakerna vrider sig på spettet vid vändning – använd en stekspade. Pensla då och då med marinaden.
  9. De här grönsaksspetten är lika goda till fisk som till kött.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept