Peperoni sotto olio - marinerad grillad paprika

Peperoni sotto olio - marinerad grillad paprika
Foto: TV4
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Peperoni sotto olio - marinerad grillad paprika

7 ingredienser

Smårätter är det italienska kökets viktigaste rätter.

Ingredienser

portioner
  • 6 röda paprikor
  • 1 msk olivolja, för pensling

marinad

  • 0,75 dl olivolja
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 1 msk kapris
  • 1 msk persilja, finhackad
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Grönsaker: Skölj och dela paprikorna. Ansa och kärna ur halvorna. Lägg ett ark aluminiumfolie på ugnens grillgaller och vik upp ytterkanterna på folien för att undvika spill i ugnen (hantera folien försiktigt så att den inte går sönder). Lägg paprika-halvorna, med skalsidan upp på folien och pensla dem med olivolja. Sätt in grillgallret mitt i ugnen. Rosta paprikorna tills skalet är svartbubbligt. Det tar ca 30 minuter. Låt svalna något. Skala halvorna genom att ta tag i skalet i paprikans kant och dra av. Skär paprikorna i strimlor eller bitar.
  3. Marinad: Rör ihop ingredienserna till marinaden.
  4. Lägg paprikan i en skål och häll över lagen, den ska täcka paprikastrimlorna helt. Ställ in i kylskåp och låt stå och dra i cirka 2 timmar.
  5. Ta upp paprikan ur marinaden och lägg över den på assiett eller serveringsfat.
  6. Den marinerade paprikan håller sig 3-4 dagar i kylskåp.