Grönsaker: Skölj och dela paprikorna. Ansa och kärna ur halvorna. Lägg ett ark aluminiumfolie på ugnens grillgaller och vik upp ytterkanterna på folien för att undvika spill i ugnen (hantera folien försiktigt så att den inte går sönder). Lägg paprika-halvorna, med skalsidan upp på folien och pensla dem med olivolja. Sätt in grillgallret mitt i ugnen. Rosta paprikorna tills skalet är svartbubbligt. Det tar ca 30 minuter. Låt svalna något. Skala halvorna genom att ta tag i skalet i paprikans kant och dra av. Skär paprikorna i strimlor eller bitar.
Marinad: Rör ihop ingredienserna till marinaden.
Lägg paprikan i en skål och häll över lagen, den ska täcka paprikastrimlorna helt. Ställ in i kylskåp och låt stå och dra i cirka 2 timmar.
Ta upp paprikan ur marinaden och lägg över den på assiett eller serveringsfat.
Den marinerade paprikan håller sig 3-4 dagar i kylskåp.