Peperoni ripieni - fylld paprika

Peperoni ripieni - fylld paprika
Foto: TV4
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Peperoni ripieni - fylld paprika

13 ingredienser

Gott till alla rätter som ett tilltugg. Passar till kött, bröd eller annat gott.

Ingredienser

portioner
  • 5 paprikor, gula och röda

Fyllning

  • 6 dl torrt lantbröd, smulor eller mycket små bitar
  • 1 msk olivolja
  • 400 g cocktail- eller körsbärstomater, skurna i små bitar
  • 10 sardellfiléer i olja, skurna i små bitar
  • 15 gröna oliver, urkärnade och skurna i små bitar
  • 5 tsk kapris
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 1 dl persilja, finhackad
  • 12 färska basilikablad, strimlade
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Paprikor: Skölj av paprikor och skär av ett lock en liten bit under stjälkfästet. Gröp försiktigt ur kärnorna.
  3. Fyllning: Stek brödet ljusbrunt i lite olivolja. Blanda brödsmulor, tomater, sardeller, oliver, kapris, vitlök, persilja, basilika och olja i en skål. Rör om och smaka av med salt och peppar.
  4. Fyll paprikan med fyllningen och förslut med locken.
  5. Smörj en eldfast form med olivolja, lägg i den fyllda paprikan, ringla över lite olivolja och ugnsstek i 40-45 minuter.