6 dl torrt lantbröd, smulor eller mycket små bitar
1 msk olivolja
400 g cocktail- eller körsbärstomater, skurna i små bitar
10 sardellfiléer i olja, skurna i små bitar
15 gröna oliver, urkärnade och skurna i små bitar
5 tsk kapris
1 klyfta vitlök, finhackad
1 dl persilja, finhackad
12 färska basilikablad, strimlade
2 msk olivolja
salt
svartpeppar
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Paprikor: Skölj av paprikor och skär av ett lock en liten bit under stjälkfästet. Gröp försiktigt ur kärnorna.
Fyllning: Stek brödet ljusbrunt i lite olivolja. Blanda brödsmulor, tomater, sardeller, oliver, kapris, vitlök, persilja, basilika och olja i en skål. Rör om och smaka av med salt och peppar.
Fyll paprikan med fyllningen och förslut med locken.
Smörj en eldfast form med olivolja, lägg i den fyllda paprikan, ringla över lite olivolja och ugnsstek i 40-45 minuter.