Peperoni e melanzane fritte - friterade strimlor av paprika och aubergine

4

Du behöver

  • 2 st paprikor, röda
  • 2 st paprikor, gula
  • 1 st aubergin
  • 3 msk solrosolja
  • 2 st vitlöksklyftor, hela
  • 1 tsk salt
  • 8 st basilikablad

Gör så här

  1. Skölj och ansa paprikor och aubergin. Dela paprikan och kärna ur halvorna. Skär grönsakerna i strimlor.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och lägg i vitlöksklyftorna. Låt dem fräsa tills de börjar brynas och få färg. Ta upp löken som kastas. Lägg ner grönsaksstrimlorna i pannan, strö över salt och fritera dem tills de känns mjuka, ca 5-8 minuter. Häll över grönsakerna på ett serveringsfat, strö över basilika.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept