Melenzane a funghetto

Melenzane a funghetto
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 2 st små auberginer
  • 4 st tomater
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st hel chili
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skölj auberginerna och skär dem i små tärningar.
  2. Lägg tärningarna på en lutande skärbräda, strö över lite salt och låt stå i ca 15–20 minuter så att den bittra saften rinner ut.
  3. Torka av auberginen lite lätt med hushållspapper.
  4. Värm olivolja i en stekpanna.
  5. Lägg i aubergintärningarna och stek dem tillsammans med vitlök och chili på medelvärme, i några minuter.
  6. Tillsätt i tomatbitarna och smaka av med salt.
  7. Ta upp chilin som kastas.
  8. Stek på svag värme tills auberginen mjuknat. Ta upp vitlöken som kastas.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept