Melenzane a funghetto

Melenzane a funghetto
Foto: TV4
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Melenzane a funghetto

5 ingredienser

Aubergintärningar stekta med vitlök och tomat.

Ingredienser

portioner
  • 2 små aubergine
  • 4 tomater
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 hel chilifrukt
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skölj auberginerna och skär dem i små tärningar.
  2. Lägg tärningarna på en lutande skärbräda, strö över lite salt och låt stå i ca 15–20 minuter så att den bittra saften rinner ut.
  3. Torka av auberginen lite lätt med hushållspapper.
  4. Värm olivolja i en stekpanna.
  5. Lägg i aubergintärningarna och stek dem tillsammans med vitlök och chili på medelvärme, i några minuter.
  6. Tillsätt i tomatbitarna och smaka av med salt.
  7. Ta upp chilin som kastas.
  8. Stek på svag värme tills auberginen mjuknat. Ta upp vitlöken som kastas.