Insalata di fagiolini con pinoli rostiti - bönor med rostade pinjenötter

Insalata di fagiolini con pinoli rostiti - bönor med rostade pinjenötter
Foto: Jonas Hallqvist
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Insalata di fagiolini con pinoli rostiti - bönor med rostade pinjenötter

6 ingredienser

När någon frågar var min pappas hus i Maddaloni ligger blir svaret alltid lika vackert. ”Sotto il pino”. Huset ligger nämligen under ett gigantiskt pinjeträd mitt i stan. De små fröna från det stora trädet är hur goda som helst, och rostar man dem så blir de något alldeles extra.

Ingredienser

portioner
  • 250 g haricots verts (färska eller djupfrysta)
  • 25 g pinjenötter
  • 0,5 tunt skivad rödlök
  • 2 tsk citron, färskpressad
  • 3 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Skölj de färska bönorna. Lägg dem i kokande, lättsaltat
  2. vatten och koka i ca 3 minuter. Djupfrysta bönor kokas
  3. enligt anvisningarna på paketet. Koka inte för länge,
  4. bönorna ska behålla sin spänst.
  5. Häll av kokvattnet och
  6. spola av bönorna med kallt vatten. Låt rinna av väl.
  7. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Rör om och
  8. passa noga så att nötterna inte bränns vid.
  9. Häll citronsaft, olja och salt i en skål och rör om. Tillsätt
  10. bönor, rödlök och pinjenötter och blanda ordentligt.
  11. Smaka av med salt.