Funghi in padella con pomodorini

Funghi in padella con pomodorini
Foto: TV4
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Funghi in padella con pomodorini

7 ingredienser

Stekt ostronskivling med chili och tomat.

Ingredienser

portioner
  • 300 g ostronskivling, skogschampinjoner eller annan svamp
  • 10 körsbärstomater
  • 2 klyftor vitlök, hela
  • 1 chili, torkad
  • 0,5 tsk salt
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk persilja, finhackad, att strö över

Gör så här

  1. Putsa och borsta svampen väl och skär den i skivor.
  2. Skär tomaterna i små bitar.
  3. Värm 1 msk olivolja i en stekpanna.
  4. Fräs vitlök och chili utan att de tar färg i ca 5 minuter.
  5. Ta upp och kasta chilin.
  6. Häll resten av olivoljan i stekpannan, tillsätt svamp och stek i några minuter så att vätskan kokar in.
  7. Lägg i tomater, smaka av med salt och stek svampblandningen i ca 10 minuter.
  8. Ta upp vitlöksklyftorna som kastas.
  9. Strö över persilja.
  10. Servera svampen varm direkt från stekpannan.