Funghi arrostiti in padella - Karljohansvamp med lök och persilja

Funghi arrostiti in padella - Karljohansvamp med lök och persilja
Foto: Jonas Hallqvist

Karljohanssvamp är något av det finaste man kan bli serverad i Italien. Det här receptet har jag fått av Lucas fru, zia Maria Teresa, som har en del träning efter att ha lagat till all den svamp som Luca släpat hem.

15 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 300 g karljohanssvamp, ostronskivling eller annan svamp
  • 2 st tomater
  • 3 msk olivolja
  • 2 st finhackade schalottenlökar
  • 2 st finhackade vitlöksklyftor
  • 1 st torkad hel chili (peperoncino)
  • 2 msk finhackad persilja
  • 2 msk färsk finhackad timjan
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk finhackad persilja att strö över vid servering

Gör så här

  1. Putsa och borsta svampen väl och skär den i bitar eller skivor.
  2. Skär tomaterna i små bitar.
  3. Hetta upp 1 msk olivolja i en stekpanna och fräs svamp, lök, vitlök och chili i ca 5 minuter, tills vätskan kokat in. Ta upp och kasta chilin.
  4. Tillsätt tomatbitar, persilja, timjan och resten av olivoljan. Smaka av med salt och peppar.
  5. Stek svampblandningen i ytterligare 5−10 minuter.
  6. Strö över persilja och servera varmt direkt från stekpannan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept