Funghi arrostiti in padella - Karljohansvamp med lök och persilja

Funghi arrostiti in padella - Karljohansvamp med lök och persilja
Foto: Jonas Hallqvist
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Funghi arrostiti in padella - Karljohansvamp med lök och persilja

11 ingredienser

Karljohanssvamp är något av det finaste man kan bli serverad i Italien. Det här receptet har jag fått av Lucas fru, zia Maria Teresa, som har en del träning efter att ha lagat till all den svamp som Luca släpat hem.

Ingredienser

portioner
  • 300 g karljohansvamp, ostronskivling eller annan svamp
  • 2 tomater
  • 3 msk olivolja
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 torkad hel chilifrukt (peperoncino)
  • 2 msk persilja, finhackad
  • 2 msk färsk timjan, finhackad
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk persilja, finhackad, att strö över vid servering

Gör så här

  1. Putsa och borsta svampen väl och skär
  2. den i bitar eller skivor.
  3. Skär tomaterna
  4. i små bitar.
  5. Hetta upp 1 msk olivolja i en stekpanna
  6. och fräs svamp, lök, vitlök och chili i
  7. ca 5 minuter, tills vätskan kokat in. Ta
  8. upp och kasta chilin.
  9. Tillsätt tomatbitar, persilja, timjan och
  10. resten av olivoljan. Smaka av med salt
  11. och peppar.
  12. Stek svampblandningen i
  13. ytterligare 5−10 minuter.
  14. Strö över persilja och servera varmt
  15. direkt från stekpannan.