Fiori di zucchine ripieni - fylld zucchiniblomma

4

Du behöver

  • 12 st zucchiniblommor

Frityrsmet

  • 3 dl vetemjöl
  • 0,25 tsk salt
  • 2 dl vatten

Fyllning

  • 150 g ricotta
  • 100 g kokt skinka, skuren i små bitar
  • 1 st ägg, uppvispat
  • 1 msk olivolja
  • 0,75 dl parmesanost, riven
  • salt
  • svartpeppar
  • solrosolja för fritering

Gör så här

  1. Skölj zucchiniblommorna på utsidan med kallt vatten. Kontrollera inuti blomman, så att den är fri från skräp. Lägg blommorna på en kökshandduk och låt dem rinna av.
  2. Frityrsmet: Häll mjöl och salt i en skål, tillsätt vatten lite i taget och vispa om tills smeten är jämn och klimpfri.
  3. Fyllning: Blanda ricotta, skinka, ägg, olja och parmesan i en skål och smaka av med salt och peppar.
  4. Fyll blommorna med blandningen och vrid försiktigt ihop toppen för att hålla fyllningen på plats.
  5. Hetta upp rikligt solrosolja i en gryta. Doppa de fyllda blommorna i frityrsmeten och fritera dem några åt gången i den heta oljan, tills de är fasta och gyllenbruna. Ta upp dem med en hålslev eller stekpincett och låt rinna av på hushållspapper.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept