Fagiolini con prosciutto e formaggio - haricotsverts med skinka och ost

Fagiolini con prosciutto e formaggio - haricotsverts med skinka och ost
Foto: TV4
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Fagiolini con prosciutto e formaggio - haricotsverts med skinka och ost

6 ingredienser

Underbart till kött, fisk eller kyckling. En italiensk klassiker.

Ingredienser

portioner
  • 150 g haricots verts (färska eller djupfrysta)
  • 4 smältostskivor med smak (färdigskivade i förpackningen)
  • 4 skivor kokt skinka
  • 1 schalottenlök
  • 2 msk olivolja
  • tandpetare för att fästa

Gör så här

  1. Skölj de färska bönorna. Lägg bönorna i kokande, lättsaltat vatten och koka dem i ca 3 minuter. Djupfrysta bönor kokas enligt anvisningar på paketet. Var noga med att inte koka för länge, bönorna ska behålla sin spänst. Häll av kokvattnet och spola av bönorna med kallt vatten. Låt dem rinna av väl.
  2. Dela bönorna i fyra knippen, linda först en ostskiva och sedan en skinkskiva runtom varje knippe. Fäst ihop med tandpetare.
  3. Värm olivolja i en stekpanna . Lägg i löken och låt fräsa tills den tar färg. Ta upp löken som kastas. Lägg ner bönknippena i stekpannan och stek dem tills de blir lite brynta, ca 5-8 minuter.