Cipolline ed asparagi allo spiedo - grillad knipplök och sparris

Cipolline ed asparagi allo spiedo - grillad knipplök och sparris
Foto: Jonas Hallqvist
4

Du behöver

  • 12 st färska gröna sparrisar, tunna
  • 8 st knipplökar
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk pecorinoost, flagad

Gör så här

  1. Tänd grillen.
  2. Skölj sparris och lök. Ansa löken och skär av en bit av blasten. Skär av den grova, träiga nederdelen på sparrisen, ca 3−5 cm.
  3. Koka lök och sparris var för sig i lättsaltat vatten tills de börjar mjukna men fortfarande har sin spänst kvar, sparrisen i 2−4 minuter och löken i 2−5 minuter, beroende på storlek.
  4. Spola hastigt av med kallt vatten och torka lätt med hushållspapper. Dela de längsta sparrisarna på mitten.
  5. Trä upp en bit sparris, en knipplök och ytterligare en sparris på spettet, rakt igenom på längden. Upprepa proceduren med ytterligare sju spett.
  6. Blanda olivolja med salt och peppar och häll upp på ett fat. Lägg grillspetten på fatet och pensla dem med blandningen.
  7. Pensla grillgallret med matolja. Lägg på spetten och grilla tills allt fått fin färg runt om, totalt 6−10 minuter. Pensla försiktigt under tiden.
  8. Servera spetten på ett stort fat och strö över pecorino.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept