Zucchini fritti

Zucchini fritti
Foto: Lina Eriksson

När jag bjuder på den här rätten händer det att mina gäster frågar hur man lyckas med att få zucchinin så krispig. Det är oljan som är hemligheten, och att steka tills zucchinin är knaprig.

15 december 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 st medelstora zucchini
  • 2 st tunt skivade vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 3 msk olivolja

Gör så här

  1. Skölj zucchinin och skär i tunna skivor.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn zucchiniskivorna tillsammans med vitlök och salt i omgångar. Börja med hög värme, och sänk värmen när zucchinin fått fin färg. Fortsätt steka på låg värme tills skivorna är mjuka.
  3. Servera (gärna till en god stek).
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept