Zucchini con patate e pomodori

Zucchini con patate e pomodori
Foto: Lina Eriksson

En skön, ganska matig grönsaksblandning som passar perfekt som tillbehör till både fisk och kött. Att den dessutom ser vacker ut gör ju inte det hela sämre.

15 november 2007
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 st medelstor zucchini eller 2 små
  • 4 st medelstora potatisar
  • 2 st tomater
  • 1 dl finstrimlad purjolök
  • 3 msk olivolja
  • 1,5 tsk salt
  • 0,5 dl riven parmesanost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skär zucchinin i tunna skivor. Halvera tomaterna, lägg halvorna med snittytan neråt och skiva dem tunt. Skala potatisen och skiva den tunt, gärna i matberedare. Lägg potatisen i en skål, häll i hälften av både olivolja och salt och rör om.
  3. Varva zucchini- och potatisskivor på högkant. Stick ner tomatskivor och strimlad purjolök med jämna mellanrum. Stänk över resterande olivolja och krydda med resten av saltet.
  4. Stek i ugnen i 35–45 minuter. Strö över parmesanosten när 10 minuter av ugnsstekningen återstår.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept