Friterade ansjovissnacks

Friterade ansjovissnacks
Foto: TV4
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Friterade ansjovissnacks

9 ingredienser

Alici fritte, impanate - friterad ansjovis (alt. liten strömming) med ryggbenet kvar.

Ingredienser

portioner
  • 600 g små strömmingar, urtagna och med huvudet borttaget, men
  • helst med ryggbenet kvar
  • 1 msk havssalt
  • 0,5 l vatten
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 dl rapsolja
  • 2 krm svartpeppar
  • salt
  • 2 citroner

Gör så här

  1. Skölj strömmingen.
  2. Blanda vatten med havssalt i en skål. Lägg ner strömmingen och låt den rimma i ca 30 minuter.
  3. Torka av fisken noga med hushållspapper.
  4. Fäst ihop strömmingens långsidor med en tandpetare så att fisken håller sig sluten och inte sprätter upp vid friteringen.
  5. Häll mjöl på ett fat och hetta upp olja i en stekpanna.
  6. Vänd fisken i mjölet och fritera dem i ca 3 minuter eller tills de är vackert gyllenbruna.
  7. Ta upp fiskarna med en hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper.
  8. Strö över lite salt och peppar.
  9. Servera direkt tillsammans med citronklyftor.