Migliaccio
POPULÄRT Foto: TV4
Migliaccio
Ingredienser
- 1,5 dl mannagryn
- 0,5 l mjölk
- 2,5 dl strösocker
- 100 g smör
- 0,5 krm salt
- 250 g ricotta
- 3 äggulor
- 1 ägg
- 1 msk vanillinsocker
- 0,5 citron, rivet skal
- 1-2 msk stregalikör
- 2 msk florsocker, att strö över kakan
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Koka under omröring upp mjölk, hälften av sockret, smör och en nypa salt. Använd gärna en kastrull med beläggning.
- När smöret smält, häll sakta ner mannagrynen under ständig omröring. Rör till en fast smet och låt den därefter kallna.
- Lägg ricotta och resten av sockret i en skål.
- Rör ner äggulor och ägg, ett i taget, och blanda därefter ner mannagrynssmeten, vanillinsocker, citronskal och strega.
- Bred ut kaksmeten i en rund smord form som har måttet 23 cm i diameter.
- Grädda kakan i ca 45-50 minuter.
- Låt kakan svalna, sikta över lite florsocker.