Migliaccio

Migliaccio
Foto: TV4

Du behöver

  • 1,5 dl mannagryn
  • 0,5 l mjölk
  • 2,5 dl socker
  • 100 g smör
  • 1 nypa salt
  • 250 g ricotta
  • 3 st äggulor
  • 1 st ägg
  • 1 msk vanillinsocker
  • 0,5 st citron, rivet skal
  • 1-2 msk strega
  • 2 msk florsocker att strö över kakan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Koka under omröring upp mjölk, hälften av sockret, smör och en nypa salt. Använd gärna en kastrull med beläggning.
  3. När smöret smält, häll sakta ner mannagrynen under ständig omröring. Rör till en fast smet och låt den därefter kallna.
  4. Lägg ricotta och resten av sockret i en skål.
  5. Rör ner äggulor och ägg, ett i taget, och blanda därefter ner mannagrynssmeten, vanillinsocker, citronskal och strega.
  6. Bred ut kaksmeten i en rund smord form som har måttet 23 cm i diameter.
  7. Grädda kakan i ca 45-50 minuter.
  8. Låt kakan svalna, sikta över lite florsocker.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept