Migliaccio

POPULÄRT
Migliaccio
Foto: TV4
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Migliaccio

12 ingredienser

Napolitansk ricottakaka

Ingredienser

  • 1,5 dl mannagryn
  • 0,5 l mjölk
  • 2,5 dl strösocker
  • 100 g smör
  • 0,5 krm salt
  • 250 g ricotta
  • 3 äggulor
  • 1 ägg
  • 1 msk vanillinsocker
  • 0,5 citron, rivet skal
  • 1-2 msk stregalikör
  • 2 msk florsocker, att strö över kakan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Koka under omröring upp mjölk, hälften av sockret, smör och en nypa salt. Använd gärna en kastrull med beläggning.
  3. När smöret smält, häll sakta ner mannagrynen under ständig omröring. Rör till en fast smet och låt den därefter kallna.
  4. Lägg ricotta och resten av sockret i en skål.
  5. Rör ner äggulor och ägg, ett i taget, och blanda därefter ner mannagrynssmeten, vanillinsocker, citronskal och strega.
  6. Bred ut kaksmeten i en rund smord form som har måttet 23 cm i diameter.
  7. Grädda kakan i ca 45-50 minuter.
  8. Låt kakan svalna, sikta över lite florsocker.