Smula ner jästen i en skål, häll i mjölken, ägg, socker (1 msk), salt, och rivet citronskal, arbeta ner mjölet lite i taget. Vispa kraftigt till en lös och pösig deg.
Låt den jäsa till dubbel storlek i ca 40 minuter.
Lägg socker (1 msk) och smör i en skål och vispa tills smeten blir krämig.
Blanda ner smöret i den färdigjästa degen.
Smörj små portionsformar 6x6 cm och fyll dem till häften med degen eller häll över degen i en sockerkaksform. Gräddning i portionsformar ger den rätta formen, då babán pöser upp över kanten på formarna vid gräddningen (därför ska de fyllas till hälften för att inte rinna över).
Grädda formarna alt. sockerkaksformen i nedre delen av ugnen, ca 30-35 minuter.
Förbered under tiden citrus- och romlagen: Skala en citron med potatisskalare, skala tunt så att den vita hinnan inte följer med.
Häll vatten, socker och citronskal i en kastrull och ställ på låg värme. Rör tills sockret löst sig och låt sjuda i 5 minuter.
Smaka av med rom och låt lagen kallna.
Låt de färdiggräddade bakverken svalna något.
Ta dem ur formarna och doppa dem i citrus- och romlagen.
Lägg dem på ett fat med hushållspapper för att rinna av.
Babákakorna kan läggas samman på ett stort fat och dekoreras med grädde och bär.