Bruschetta con pomodori, mozzarella ed olive - tomatbruchetta

Bruschetta con pomodori, mozzarella ed olive - tomatbruchetta
Foto: Jonas Hallqvist
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Bruschetta con pomodori, mozzarella ed olive - tomatbruchetta

9 ingredienser

Den här bruschettan är en lite ovanligare och kaxigare variant än de som brukar serveras på svenska restauranger.

Receptet ger 8 bruschettor.

Ingredienser

  • 1 ciabatta eller annat lite grövre bröd
  • 2 tomater
  • 16 gröna oliver utan kärnor
  • 50 g mozzarellaost
  • 1 msk färsk basilika, strimlad
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250° eller tänd grillen.
  2. Skär tomater, oliver och mozzarella i små bitar och lägg i en
  3. skål. Rör ner basilika, blanda ordentligt och smaka av med salt
  4. och peppar.
  5. Blanda vitlök och det mesta av olivoljan i en annan skål.
  6. Skär ciabattan i 8 skivor på tvären och pensla ovansidan med
  7. vitlöks- och oljeblandningen.
  8. Rosta bröden på bägge sidor på galler i den övre delen av
  9. ugnen eller på grillen.
  10. Pensla ovansidan på de rostade brödskivorna med lite olivolja
  11. och lägg på tomatröran. Servera direkt.