Bruschetta con pomodori, mozzarella ed olive - tomatbruchetta

Bruschetta con pomodori, mozzarella ed olive - tomatbruchetta
Foto: Jonas Hallqvist

Den här bruschettan är en lite ovanligare och kaxigare variant än de som brukar serveras på svenska restauranger.

Receptet ger 8 bruschettor.

15 maj 2009
Visa mer

Du behöver

  • 1 ciabatta eller annat lite grövre bröd
  • 2 tomater
  • 16 urkärnade gröna oliver
  • 50 g mozzarella
  • 1 msk strimlad färsk basilika
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 3 msk olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250° eller tänd grillen.
  2. Skär tomater, oliver och mozzarella i små bitar och lägg i en skål. Rör ner basilika, blanda ordentligt och smaka av med salt och peppar.
  3. Blanda vitlök och det mesta av olivoljan i en annan skål.
  4. Skär ciabattan i 8 skivor på tvären och pensla ovansidan med vitlöks- och oljeblandningen.
  5. Rosta bröden på bägge sidor på galler i den övre delen av ugnen eller på grillen.
  6. Pensla ovansidan på de rostade brödskivorna med lite olivolja och lägg på tomatröran. Servera direkt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept