Koka riset al dente i saltat vatten och spola hastigt av med kallt vatten i durkslag. Låt rinna av och häll över i en salladsskål. Tillsätt olivoljan, rör om och låt svalna.
Sätt ugnen på 250˚.
Skölj och dela paprikorna. Ansa och kärna ur halvorna.
Lägg ett ark aluminiumfolie på ugnens grillgaller och vik upp
ytterkanter av folien för att undvika spill i ugnen. (Hantera
folien försiktigt så att den inte går sönder.) Lägg på paprikahalvorna
med skalsidan upp och pensla dem med olivolja.
Sätt in grillgallret mitt i ugnen.
Rosta paprikorna tills skalet är svartbubbligt. Det tar ca 30 minuter. Låt svalna något. Skala halvorna genom att ta tag i skalet i paprikans kant och dra av. Skär paprikorna i bitar.
Skär sardeller och soltorkade tomater i små bitar. Dela cocktailtomaterna
i kvartar.
Blanda samman alla ingredienser till dressingen i en skål.
Lägg paprika, sardeller och tomater i skålen med ris. Häll över
dressingen och blanda väl. Smaka av med salt och peppar.