Potatissallad

Potatissallad
Foto: Tina Axelsson
4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 10 st små potatisar (helst färskpotatis)
  • 0,5 st finstrimlad fänkålsstånd
  • 12 st rädisor, skivade eller i bitar
  • 1 st liten strimlad rödlök
  • 50 g grovhackad rucola
  • 2–3 msk kapris

Dressing

  • 0,75 dl olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk strimlad mynta
  • 1 msk strimlad basilika
  • 1 msk gräslök, finstrimlad
  • 1 –1.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Borsta, skölj och koka potatisen mjuk, men ej överkokt, i lättsaltat vatten.
  2. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av och svalna.
  3. Skär sedan potatisarna i halvor eller kvartar, beroende på storlek.
  4. Lägg potatisen i en stor salladsskål.
  5. Blanda ner fänkål, rädisor, lök, rucola och kapris i salladsskålen.
  6. Rör ihop samtliga ingredienser till dressingen i en stor skål.
  7. Häll dressingen över salladen och, för att få en välblandad potatissallad med alla ingredienser hela och snygga, skaka skålen försiktigt och häll sedan salladen mellan de två skålarna några gånger.
  8. Smaka av med salt, peppar och eventuellt ytterligare lite olja och vinäger.
  9. Låt salladen stå och dra en stund innan den serveras i små glasskålar eller på assietter.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Baktillbehör från kända varumärken

Baktillbehör från kända varumärken Se fler

Fler goda recept