Insalata mista - blandad sallad med grönsaker

Insalata mista - blandad sallad med grönsaker
Foto: TV4
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Insalata mista - blandad sallad med grönsaker

15 ingredienser

Gott till friterad fisk eller grillat kött.

Ingredienser

portioner
  • 1 escarolesallad
  • 1 rosésallad (radicchio)
  • 100 g rucolasallad
  • 3 stjälkar bladselleri
  • 1 knippe rädisa
  • 1 fänkål
  • 2 tomater
  • 0,5 gurka
  • 2 knipplökar
  • 18 gröna oliver
  • 2 msk pinjenötter
  • parmesanost, flagor

dressing

  • 6 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Sallad: Skölj salladsbladen och grönsakerna i kallt vatten. Ta bort fula blad på salladen. Ansa grönsakerna och skär dem i bitar. Lägg salladen i ett durkslag, handuk eller en salladssluga för att få bort så mycket vatten som möjligt. Se till att salladsbladen och grönsakerna är så torra som möjligt. Riv salladsbladen och strimla löken.
  2. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna, men rör hela tiden och passa noga så att de inte bränns vid.
  3. Dressning: Rör ihop dressingen i en stor skål.
  4. Lägg ner sallad, grönsaker, lök, oliver och pinjenötter i skålen med dressing. Blanda salladen, strö över parmesanost, och smaka av med salt.