Insalata di finocchio ed arance - fänkåls- och citrussallad

Insalata di finocchio ed arance - fänkåls- och citrussallad
Foto: Jonas Hallqvist

Det här är en relativt ny sallad på mitt matbord. Men sedan jag fick receptet så har den blivit en av favoriterna. Den har en frisk citrussmak med en salt brytning som passar jättebra till fisk.

15 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 st små fänkålshuvuden
  • 1 st rödlök
  • 12 st gröna urkärnade oliver
  • 12 st svarta urkärnade oliver
  • 2 st apelsiner
  • 2 msk kapris

Dressing

  • 3 msk olivolja
  • 2 msk färskpressad citron
  • 1 msk färskpressad apelsin
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Skölj och ansa fänkålen, dela den på längden och skär bort den lilla stocken. Skär av den gröna blasten.
  2. Skiva fänkål och rödlök tunt och skär oliverna i halvor.
  3. Skala apelsinerna och skär med vass kniv bort den vita hinnan. Skär sedan ut skinnfria filéer ur klyftorna. Spara den saft som rinner ut till dressingen.
  4. Blanda samman olivolja, citron- och apelsinsaft, salt och peppar i en salladsskål.
  5. Tillsätt fänkål, rödlök, oliver, kapris och apelsinklyftor, och blanda noga men försiktigt.
  6. Lägg upp fänkålssalladen på assietter eller i små skålar, skeda över lite extra dressing och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept