Insalata di pomodoro

Insalata di pomodoro
Foto: Lina Eriksson

För att få till en riktigt god tomatsallad måste man välja varje tomat med omsorg. Råvaror av hög kvalitet är viktigt, och jag väljer noga när jag handlar. Jag kollar till exempel färg och konsistens, vilket faktiskt inte tar så värst mycket tid, men är nog så avgörande för ett lyckat resultat.

20 oktober 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st fasta tomater
  • 1 st liten röd lök
  • 2 stjälkar blekselleri

Dressing:

  • 2 msk olivolja
  • 1,5 msk balsamvinäger av god kvalitet
  • 1 tsk torkad oregano
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Skär tomaterna i tunna, men hela, klyftor. Strimla rödlöken tunt och skär sellerin i 0.5 cm tjocka skivor.
  2. Blanda olivolja, balsamvinäger, oregano och salt i en salladsskål. Tillsätt tomater, selleri och lök, och blanda väl men försiktigt.
  3. Servera tomatsalladen på assietter eller i små skålar, och avsluta med att skeda över lite extra dressing.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept