Insalata di broccoli

Insalata di broccoli
Foto: Lina Eriksson

När jag var liten och fick broccoli i skolan var det alltid en chock och matkulturkrock. Att något, som man visste kunde smaka så gott, kunde vara så otroligt äckligt, det förstår jag fortfarande inte. Broccoli med citron, olja, salt och vitlök smakar friskt och fräscht och passar bra till både fisk och kött.

16 juni 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 300 g broccoli (färsk eller djupfryst)

Dressing:

  • 2 msk citronsaft
  • 1 klyfta vitlök, fint flisad
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skölj den färska broccolin och dela den i små buketter. Lägg buketterna i kokande, lättsaltat vatten och koka i ca 2 minuter. Var noga med att inte koka för länge, för broccolin ska behålla sin spänst.
  2. Häll av kokvattnet och spola med kallt vatten. Låt broccolin rinna av väl.
  3. Blanda citronsaft, vitlök, olivolja och salt i en skål. Tillsätt broccolibuketterna och blanda noga men försiktigt.
  4. Klart att servera!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept