4 små escarola-, frisé-, eller romansallader, hela
Fyllning
4 krm salt
2 krm svartpeppar
olivolja
12 sardellfiléer, skurna i små bitar
8 svarta oliver, urkärnade, skurna i små bitar
8 oliver gröna, urkärnade, skurna i små bitar
4 tsk kapris
3 klyftor vitlök, finhackade
12 valnötter, grovhackade
4 tsk pinjenötter
4 tsk ev sultanrussin
solrosolja, för stekning
vatten
hushållssnöre
Gör så här
Skölj de hela salladshuvudena i kallt vatten och ta bort fula blad. Skaka av vattnet.
Lägg salladen på en arbetsyta och bred ut salladsbladen för att kunna komma åt att fördela ingredienserna inuti salladshuvudet. Salta, peppra och droppa olivolja mellan salladsbladen.
Fördela ingredienserna för fyllningen jämnt i salladen.
Förslut salladshuvudena genom att trycka ihop salladsbladen med båda handflator. Knyt noga om med hushållssnöre så att fyllningen hålls på plats.
Hetta upp solrosolja i en stekpanna och bryn salladsknytena runt om. Låt dem steka under lock på låg värme i cirka 30 minuter eller tills de känns mjuka. Späd ev. med lite vatten under stektiden.