Spaghetti al olio aglio e peperoncino - Spaghetti med olivolja, vitlök och peperoncino

Spaghetti al olio aglio e peperoncino - Spaghetti med olivolja, vitlök och peperoncino
Foto: TV4
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Spaghetti al olio aglio e peperoncino - Spaghetti med olivolja, vitlök och peperoncino

7 ingredienser

Superenkelt och så gott!

Ingredienser

portioner
  • 500 g spaghetti (eller spaghettini)
  • 2 klyftor vitlök, hela
  • 2 hela små torkade peperoncino (för extra "het" spaghetti, lägg till ytterligare en peperoncino)
  • 1 dl olivolja
  • 3 msk persilja, finhackad
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Krossa vitlöksklyftorna en aning, men se till att hålla dem hela.
  2. Värm upp oljan i en stor stekpanna. Fräs vitlök och peperoncino varsamt i oljan utan att de tar färg, cirka 10 minuter. Ta upp peperoncino och vitlöksklyftorna och kasta dem. Se upp för oljestänk.
  3. Koka pastan ”al dente” i lättsaltat vatten. Låt rinna av. Lägg över pastan i stekpannan och strö över persilja. Blanda väl. Smaka av, salta och peppra om det behövs.
  4. Servera spaghettin rykande het.