Tartara di tonno - tartar på tonfisk

Tartara di tonno - tartar på tonfisk
Foto: TV4
Från Primo Paolo

Förrätt som är underbart italiensk.

Använd gärna 4 runda formar, cirka 9 cm i diameter och 3 cm höga (med öppen botten och topp). Tartaren kan tillredas utan särskilda formar.

10 augusti 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g tonfisk, helst färsk och av bröstbiten
  • 1 st schalottenlök, finhackad
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 2 tsk vatten
  • 3 tsk persilja, finhackad
  • 1 st citron, rivet skal
  • 2 msk fänkålsvippor (endast det gröna), finhackade (spara 4 små vippor till dekoration)
  • 2 msk olivolja
  • 1 st citron, färskpressad saft
  • salt och svartpeppar

Grönsaker

  • 1 st morot, skuren i tunna stavar
  • 0,5 st fänkål, skuren i tunna stavar
  • olivolja
  • balsamvinäger

Gör så här

  1. Lägg löken i en skål med balsamvinäger och vatten. Låt stå och dra i 5 minuter och häll sedan av vätskan.
  2. Skär tonfisken i små tärningar och lägg dem i en skål. Blanda i persilja, citronskal, fänkålsvippor, olivolja, salt och peppar.
  3. Blanda löken med citronsaft och lite salt och peppar.
  4. Ställ formarna på en assiett och fyll dem med tonfisken eller forma fisken till en rundel på fatet. Fördela lökblandningen ovanpå tartaren och toppa med en vippa fänkål. Lyft försiktigt av formen. Lägg morots- och fänkålsstavar på sidan om, droppa över lite olivolja och balsamvinäger.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept