Polpette di ricotta

Polpette di ricotta
Foto: Lina Eriksson

Om menyn innehåller en primo piatto med pasta och kött så serverar fastrarna något utan kött som secondo piatto, och då passar de härligt krispiga ricottaostbollarna med sin mjuka fyllning perfekt.

15 november 2007
Visa mer
4

Du behöver

  • 250 g ricotta
  • 2 st ägg
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1 dl riven parmesanost
  • 3 msk finhackad persilja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1-2 dl ströbröd
  • smör eller olivolja
  • finhackad persilja

Gör så här

  1. Separera äggulor och äggvitor. Vispa hastigt upp äggvitorna i en skål.
  2. Rör ihop ricotta, äggulor, mjöl, parmesan, persilja, salt och peppar till en jämn smet i en annan skål.
  3. Forma sexton bollar med händerna och lägg dem på ett fat.
  4. Häll upp ströbrödet på ett annat fat.
  5. Lägg med en sked ner en ricottaboll i äggvitan och lyft med hjälp av två skedar över bollen till fatet med ströbröd. Ös över ströbröd så att ricottabollen täcks runtom. Upprepa proceduren med resten av bollarna.
  6. Stek ricottabollarna i smör eller olivolja i en stekpanna. Skaka pannan försiktigt då och då och låt bollarna eftersteka på svag värme tills de är gyllenbruna.
  7. Strö över persilja och servera direkt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept