Pesche ripiene

Pesche ripiene
Foto: Lina Eriksson
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Pesche ripiene

Av: Paolo Roberto

Från: Mina fastrars mat

9 ingredienser

Persikor fyllda med krossade mandelkakor och lite kakao ger en söt men samtidigt fruktig smakuppleve

Ingredienser

portioner
  • 4 färska persikor, mogna (eller 8 konserverade persikohalvor)
  • 3 dl vatten
  • 1 dl strösocker

Fyllning

  • 100 g amarettikakor (eller mandelbiskvier)
  • 1 msk grädde (eller mjölk)
  • 1 tsk kakao
  • 0,5 tsk majsstärkelse
  • 1 ägg

Tillbehör

  • vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skölj de färska persikorna, halvera dem och ta försiktigt ur kärnorna. Häll vatten och socker i en kastrull. Koka upp och rör om så att sockret löser sig. Lägg i persikorna och koka försiktigt under lock i 15 minuter, eller tills de känns mjuka. Ta upp persikorna ur sockerlagen, låt svalna och skala dem sedan. Konserverade persikor ska inte kokas.
  3. Krossa amarettikakorna och blanda dem i en skål med grädden, kakaon och maizenamjölet. Tillsätt ägget och blanda väl.
  4. Smörj en ugnsfast form. Lägg persikohalvorna i formen med den skurna sidan upp och fördela amarettifyllningen ovanpå.
  5. Gratinera i ugn i 15 minuter.
  6. Servera persikorna ljumma och avnjut hela härligheten tillsammans med vaniljglass.