Pesche e fragole con vino spumante - persikodessert

Pesche e fragole con vino spumante - persikodessert
Foto: Jonas Hallqvist
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Pesche e fragole con vino spumante - persikodessert

5 ingredienser

Vill du bjuda på något imponerande som inte kräver tre svettiga timmar i köket? Den här snabblagade och eleganta desserten kommer garanterat att få dig att framstå som en mästerkock.

Ingredienser

portioner
  • 4 persikor
  • 1 l jordgubbar
  • 3 msk strösocker
  • 8 färska myntablad
  • 4 dl mousserande vin

Gör så här

  1. Lägg ner persikorna i kokande vatten i ca 2 minuter, lyft
  2. upp och skala dem. Dela persikorna i halvor, ta bort
  3. kärnorna och skär sedan i fina klyftor. Det går också bra
  4. att låta skalet sitta kvar.
  5. Skölj, snoppa och skiva jordgubbarna.
  6. Varva persikor och jordgubbar med sockret i en genomskinlig
  7. glasskål. Garnera med myntabladen.
  8. Vid servering: Ställ fram fruktskålen på matbordet och
  9. häll i det bubblande vinet.
  10. För extra bubbeleffekt – fyll på med ytterligare en skvätt
  11. vin i varje dessertskål.