Pesche e fragole con vino spumante - persikodessert

Pesche e fragole con vino spumante - persikodessert
Foto: Jonas Hallqvist

Vill du bjuda på något imponerande som inte kräver tre svettiga timmar i köket? Den här snabblagade och eleganta desserten kommer garanterat att få dig att framstå som en mästerkock.

15 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st persikor
  • 1 l jordgubbar
  • 3 msk strösocker
  • 8 st myntablad
  • 4 dl mousserande vin

Gör så här

  1. Lägg ner persikorna i kokande vatten i ca 2 minuter, lyft upp och skala dem. Dela persikorna i halvor, ta bort kärnorna och skär sedan i fina klyftor. Det går också bra att låta skalet sitta kvar.
  2. Skölj, snoppa och skiva jordgubbarna.
  3. Varva persikor och jordgubbar med sockret i en genomskinlig glasskål. Garnera med myntabladen.
  4. Vid servering: Ställ fram fruktskålen på matbordet och häll i det bubblande vinet.
  5. För extra bubbeleffekt – fyll på med ytterligare en skvätt vin i varje dessertskål.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept