Gelatina di frutta fresca con panna - jordgubbs- och persikapannacotta

Gelatina di frutta fresca con panna - jordgubbs- och persikapannacotta
Foto: Jonas Hallqvist
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Gelatina di frutta fresca con panna - jordgubbs- och persikapannacotta

8 ingredienser

En fruktig och vacker delikatess att avsluta festmåltiden med. Efter en lång varm dag eller en middag med het argumentation är det svårt att hitta något godare att svalka sig själv och gästerna med.

Ingredienser

portioner
  • 500 g persika (eller jordgubbar)
  • 1 citron, färskpressad saft
  • 1 dl strösocker
  • 4 gelatinblad
  • 2,5 msk Limoncello (eller annan citruslikör)

TILL SERVERING

  • 2 kiwis
  • 8 jordgubbar, med fästet kvar
  • vispgrädde

Gör så här

  1. Skölj och snoppa jordgubbarna, eller skölj, halvera och kärna
  2. ur persikorna.
  3. Skiva frukten och blanda ner i en kastrull
  4. tillsammans med pressad citron och socker. Koka upp och låt
  5. blandningen sjuda under omrörning i 15 minuter.
  6. Blötlägg under tiden gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
  7. Ta upp och krama ur dem en aning och låt dem rinna av på
  8. hushållspapper.
  9. Lägg ner gelatinbladen i den varma fruktblandningen och rör
  10. tills gelatinet har löst sig. Passera blandningen genom en sil ner
  11. i en skål och smaksätt med likören.
  12. Fördela lika i dessertskålar
  13. eller i glas. Låt svalna och ställ att stelna i kylskåp i 2−3 timmar.
  14. Servera fruktgelén med en klick vispad grädde, skivad kiwi och
  15. hela jordgubbar.