Frutta fresca nel sciroppo di liquore e vaniglia

Frutta fresca nel sciroppo di liquore e vaniglia
Foto: Jonas Hallqvist

Den här fruktdesserten ger allt man behöver och lite till. Vitaminerna i frukten gör kroppen glad medan sockret och likören gläder själen.

11 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 8 plommon
  • 6 persikor

Lag

  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl muscovadosocker
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 vaniljstång
  • 2 msk konjak alt. Cherry brandy eller Apricot brandy
  • vaniljglass eller vispgrädde

Gör så här

  1. Koka upp vatten i en kastrull. Lägg ner plommon och persikor och låt koka långsamt i ca 2 minuter. Ta upp frukten och spola av med kallt vatten. Skala frukten och skär i klyftor.
  2. Koka upp vattnet och sockret till lagen i en kastrull.
  3. Snitta vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg i kastrullen tillsammans med vaniljstången. Låt lagen sjuda tills sockret löst sig.
  4. Lägg ner fruktklyftorna i lagen och låt dem sjuda i ett par minuter. Ta upp vaniljstången. Ställ kastrullen åt sidan och låt allt svalna. Tillsätt konjak eller likör och rör om försiktigt.
  5. Servera frukten med vaniljglass eller vispad grädde.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept