Zabaione

Zabaione
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 3 st äggulor
  • 0,5 dl socker
  • 0,25 krm kanel
  • 0,5 dl marsalavin
  • 1 l jordgubbar

Gör så här

  1. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt i en rostfri skål.
  2. Blanda kanel med marsalavin och häll sakta, under ständig vispning, ner blandningen i äggsmeten.
  3. Sätt skålen i vattenbad, det vill säga i en kastrull bottnad med lätt sjudande vatten. Se till att innehållet i skålen inte kommer i kontakt med det sjudande vattnet.
  4. Vispa med stålvisp eller elvisp tills krämen tjocknat och är skummig, ca 5-10 minuter.
  5. Fördela krämen i glas eller portionsskålar och servera direkt tillsammans med jordgubbar eller annan färsk frukt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept