Tårtbotten: Smält smöret i en kastrull och låt det svalna.
Vispa äggen med socker till en pösig smet. Häll ner mjöl och kakao lite i taget och rör om tills allt blandats väl. Tillsätt mjölk, bakpulver och smör i kaksmeten. Rör om till en jämn smet. Häll smeten i en smord form, cirka 24 x 33 cm. Grädda kakan mitt i ugnen i cirka 40 minuter. För att få en jämn gräddning och maximal höjd på kakan ska ugnsluckan inte öppnas under tiden för gräddningen. Låt kakan kallna.
Fyllning: Vispa grädden till ett fast skum och ställ åt sidan. Smält nutellan ( i sin glasburk) över vattenbad, det vill säga en kastrull med lätt sjudande vatten på botten. Se till att chokladen inte kommer i kontakt med vattenångan.
Dela tårtbotten i två delar. Bred ut chokladkräm på kakans båda insidor. Den uppvispade grädden breds jämt över chokladen på den ena kakhalvan. Lägg ihop halvorna och sikta över florsocker.
Tillbehör: Skala apelsiner och skär med en vass kniv bort den vita hinnan. Skär sedan ut skinnfria filéer ur klyftorna. Lägg apelsinklyftorna i en skål och strö över lite socker och nötter. Servera till nutella- och gräddkakan.