Skink- och ostfyllda kycklingfilérullader

ca 30 min
4
Skink- och ostfyllda kycklingfilérullader
Foto: Tina Axelsson
ca 30 min
4

Du behöver

  • 400 g tagliolini, färsk
  • 450 g kycklingfilé, skuren i tunna skivor
  • 1-1,5 tsk salt
  • 1-2 krm svartpeppar
  • 100 g kokt skinka i skivor
  • 200 g smältostskivor med smak, t ex cheddarost (färdigskivade i förpackningen)
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 st gul lök
  • 1 dl vitt vin
  • lite vatten, ev
  • 2 kvistar färsk basilika, strimlad
  • tandpetare

Gör så här

  1. Koka upp lättsaltat pastavatten under lock i en kastrull under tiden som kycklingrulladerna tillreds.
  2. Lägg ner pastan så att den är färdigkokt, "al dente", samtidigt som kycklingfiléerna är tillagade och klara. Passa noga, tagliolinin har kort koktid.
  3. Lägg de tunnskurna kycklingskivorna på en arbetsyta. Salta och peppra skivorna runt om.
  4. Lägg en skiva skinka och en skiva ost på varje kycklingskiva och rulla ihop dem till rulader. Fäst samman med tandpetare.
  5. Värm olivolja i en stekpanna.
  6. Lägg i lökhalvan med snittytan nedåt i pannan och låt den fräsa långsamt i 3–4 minuter.
  7. Lägg ner ruladerna i pannan och bryn dem runt tills de får fin färg.
  8. Tillsätt vin och späd eventuellt med lite vatten och låt ruladerna puttra under lock i 10–15 minuter.
  9. Ta upp löken som kastas. Strö över lite basilika.
  10. Servera ruladerna tillsammans med tagliolinin och skeda över lite vinsky på pastan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept