Kycklingklubbor i ugn - pollo al forno

Kycklingklubbor i ugn - pollo al forno
Foto: Lina Eriksson

Ugnsstekta kycklinglår eller kycklingklubbor med örter och vitt vin enligt Paolo Robertos lättlagade recept. 

Pollo al forno är en bra och praktisk rätt när man väntar många gäster. Strax innan pastan serveras ställer man in kycklingen i ugnen, och medan den står där kan man lugnt äta och umgås med sina vänner. När så första rätten är avklarad är det bara att plocka ut denna sköna secondo piatto ur ugnen. /Paolo

15 november 2007
Visa mer
4

Du behöver

Kycklingklubbor i ugn

  • 4 st kycklingklubbor
  • 1 st röd lök
  • 1,5 dl vitt vin
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk torkad rosmarin
  • 4 krm salt
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Kycklingklubbor i ugn
    Sätt ugnen på 225°.
  2. Skölj kycklingklubborna och skär bort eventuellt överflödigt skinn.
  3. Skiva löken tunt.
  4. Krydda kycklingklubborna runtom med rosmarin och hälften av salt och peppar och lägg dem i en ugnsfast form. Bottna formen med vin, olja och resten av salt och peppar.
  5. Sätt in formen i ugnen och ugnsstek kycklingen i ca 45 minuter, eller tills köttsaften efter stick i den tjockaste delen på klubborna är genomskinlig. Vänd kycklinglåren efter ungefär halva tiden och späd samtidigt med ytterligare vin om det behövs.
  6. Servera kycklingen tillsammans med vin- och lökskyn.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept