Bistecca ai ferri - grillad entrecôte

Bistecca ai ferri
Foto: Jonas Hallqvist
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Bistecca ai ferri - grillad entrecôte

6 ingredienser

Att grilla en riktig bistecca är ingen skrattmatch. Det krävs en van hand för att få den perfekta glöden och den rätta grilltiden. Men övning ger färdighet, så nöj dig inte förrän du är mästare i grillningens mest negligerade gren – att grilla den perfekta biffen.

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor entrecôte, à 150 g
  • 0,5 tsk salt
  • 1-2 krm svartpeppar, grovmald

Pensling

  • 3 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk vitlökssalt

Gör så här

  1. Blanda samman ingredienserna till penlingen i en skål. Lägg köttet på ett fat och pensla med oljablandningen. Täck med plastfolie och låt stå cirka 1 timme. Om köttet får stå i kylskåpet - ta fram det i god tid innan det ska grillas så det hinner bli rumstempererat. Vänd och pensla skivorna då och då.
  2. Tänd grillen.
  3. Pensla grillgallret med matolja. Salta och peppra entrecôteskivorna och grilla dem i 2-5 minuter på varje sida, beroende på köttets tjocklek och hur genomstekt det ska vara. Vänd skivorna en gång under grillningen.
  4. Låt köttet vila under aluminiumfolie i 5-10 minuter innan det serveras.