Polenta con peperoni e acciughe

ca 20 min
8
ca 20 min
8

Du behöver

  • 1,75 dl snabbpolentagryn
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl persilja, finhackad
  • 1 dl färskriven parmesanost
  • 3 msk olivolja + till pensling
  • 1 krm svartpeppar
  • salt
  • 8-10 sardellfiléer
  • 2 röda paprikor
  • 1 liten torkad peperoncino (chili)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk persilja, finhackad
  • 1 dl soltorkade tomater, strimlade
  • olivolja
  • salt och svartpeppar
  • parmesanost för att strö över rundlarna
  • persilja, finhackad

Gör så här

  1. Koka upp 7,5 dl vatten (eller motsvarande mängd enligt förpackningen) med salt i en kastrull.
  2. Rör ner polentagrynen lite i taget. Sänk värmen och koka sakta, under ständig omröring med en träslev, så lång tid som förpackningen anger. Färdigkokt polenta ska ha en konsistens som fluffig gröt.
  3. Rör ner persilja, parmesanost, olja och peppar i kastrullen. Smaka av med salt. Blanda noga och bred sedan ut polentan på en smord ugnsplåt eller i en form. Polentan ska ha en tjocklek på ca 1 cm. Låt polentan svalna och stelna.
  4. Skölj och dela paprikorna. Ansa och kärna ur halvorna. Skär dem i strimlor.
  5. Hetta upp olivolja i en stekpanna, tillsätt peperoncino och vitlök och låt dem fräsa i oljan i ett par minuter. Lägg ner paprikastrimlorna. Salta och peppra och stek dem tills de mjuknat något men fortfarande är spänstiga.
  6. Ta upp vitlöken och peperoncinon som kastas. Ställ åt sidan, blanda i persilja och tomater.
  7. Skär polentan i fyrkanter eller ta ut rundlar med ett kakmått. Strö över lite parmesanost.
  8. Fördela paprikamixet på rundlarna och toppa med en sardellfilé och lite överströdd persilja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept