Paolos pesto

30 min
2 - 4
Paolos pesto
Foto: Matton
Från Nyhetsmorgon

Paolo Robertos recept på hemgjord pesto med pecorino och parmesan.Varning! Har du en gång provat att göra egen pesto kommer du inte vilja köpa färdig igen.

Dryckestips från Jens Dolk
12419 Casal di Serra 2010 Verdicchio dei Castelli di Jesi, Italien (4 Solar) Vin från Marche på Italiens östsida på druvan verdicchio. Fruktiga honungstoner, höstpäron och frisk syrlighet. Det syrliga i vinet är gott med sältan i maten.
6998 Masi Valpolicella Bonacosta 2011, Italien (3 Solar)
Samma druvor och område som Amarone – men smaken är långt därifrån densamma.
Norditalienskt vin som är lätt i stilen med örtiga toner, mjuk rödbärighet, och betydligt mer syrlig körsbärsfriskhet än strävhet. Servera gärna lite svalt, ca 15 grader.

17 oktober 2013
Visa mer
30 min
2 - 4

Du behöver

Pesto

  • 5 knippen basilika
  • 1 klyfta vitlök
  • 25 g pinjenötter
  • 1 nypa salt
  • 25 g mild pecorino
  • 25 g parmigiano reggiano
  • 3 msk olivolja av god kvalité

Till servering

  • nykokt pasta

Gör så här

  1. Kör basilika, vitlök och pinjenötter i en matberedare.
  2. Tillsätt den rivna osten i omgångar och kör tills du får en jämn smet. 
  3. Blanda i olja och rör om.
  4. Serveringsförslag: Koka pastan al dente och banda pastan med pestosåsen. Servera med lite riven parmesan på toppen och några rostade pinjenötter
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept