Panzanellasallad

30 min
4
Panzanellasallad
Foto: TV4
30 min
4

Du behöver

  • 4 rejäla skivor lantbröd, helst dagsgammalt bröd (eller 3-4 ciabatta)
  • olivolja
  • flingsalt
  • 2 kvistar rosmarin, repad
  • 500 g körsbärstomater, helst blandade färger
  • 25 g sardeller inlagda i olja
  • 200 g grillad paprika (burk)
  • 0,75 dl parmesanost, flagor
  • 1 liten rödlök, finstrimlad
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 1 msk kapris
  • 0,5 dl svarta oliver
  • 0,5 dl färsk basilika, strimlad
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • salt och ev. svartpeppar.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär brödet i tärningar och lägg dem på en ugnsplåt täckt med bakplåtspapper. Skeda över olivolja och strö över flingsalt och rosmarin. Rör om och rosta tärningarna i ugnen tills de är gyllenbruna och krispiga. Passa noga så att de inte bränns.
  3. Dela tomaterna i halvor. Skär sardeller och avrunnen paprika i små bitar. Skär flagor av
    parmesanosten med hjälp av en osthyvel eller kniv.
  4. Lägg körsbärstomater, rödlök, vitlök, sardeller, paprika, kapris, oliver, och basilika i en stor
    skål. Tillsätt olivolja, rödvinsvinäger, salt och ev. peppar. Blanda noga och smaka av.
  5. För att brödet ska behålla sin krispighet, blanda i tärningarna strax före servering. Toppa portionerna med basilikablad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept