Struffoli

8 - 10 personer
8 - 10 personer

Du behöver

Deg

  • 2 st ägg
  • 2 msk strösocker
  • 3-4 dl vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk likör, strega eller citruslikör

Fritering

  • solrosolja

Glasyr

  • 1,5 dl flytande honung
  • 2-3 msk mandarin- eller citronskal
  • 2 msk strösocker

Dekoration

  • strössel

Gör så här

  1. Kläck ner äggen i en skål, tillsätt salt, socker, olja och likör.
  2. Vispa blandningen till en jämn smet.
  3. Häll mjölet på en arbetsyta och gör en grop i mitten.
  4. Häll äggblandningen i gropen och arbeta samman till en smidig deg.
  5. Dela degen i bitar och rulla ut till smala längder med en diameter på under ½ cm. Skär längderna i
    små bitar, ½ cm och rulla dem till små, små bollar.
  6. Häll solrosolja i en i en gryta. Oljan, som ska nå ett par centimeter upp från grytans botten ska vid friteringen ha en temperatur på 180 grader. Kontrollera oljans temperatur genom att fritera en liten bit av degen. Om degkulan blir gyllenbrun så har oljan rätt temperatur. Sänk värmen och påbörja friteringen.
  7. Fritera i omgångar, lyft över bollarna på ett fat täckt med hushållspapper.
  8. Värm honungen i en kastrull och lägg i bollarna.
  9. Strö över mandarin- eller citronriv och värm tills bollarna börjar klibba ihop.
  10. Strö över socker.
  11. Arrangera bollarna på ett fat eller i en skål. Strö över strössel.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept